## Observation of Azadi ka Amrit Mahostav on 26.08.2021

On August 26, 2021, the NCC unit of Govt. College, Sundargarh commemorated the 'Azadi ka Amrit Mahotsav', celebrating the 75<sup>th</sup> year of India's independence. The event was held in the presence of our esteemed Principal, Dr. L R Sahu and it encapsulated a spirit of patriotism and unity.

The celebration included various activities, starting with the hoisting of the national flag to honor the nation's freedom fighters. This was followed by engaging speeches and cultural performances that highlighted the significance of this momentous occasion.

As a demonstration of their commitment to both the nation and the institution, nearly 50 NCC cadets led a cleaning drive within the college premises after the celebration. This act symbolized not only their dedication to environmental and civic responsibility but also their unwavering support for the 'Azadi ka Amrit Mahotsav.' A Fit India Freedom run was also organized in which 50 NCC cadets participated in this event.

The event showcased the institution's commitment to nurturing responsible and dedicated citizens, while also commemorating the historic milestone of India's 75<sup>th</sup> year of independence. It emphasized the values of freedom, democracy, and unity in diversity that is at the heart of our nation's identity.



Principal
Government College
Sundargarh

ଇଞ୍ଚିଆ ଫିଡମ୍ ରନ୍'

ାର

മെട്ടെ त्र, वच् ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ମହାବଦ୍ୟାଳୟରେ ସତରଗଡ.୨୭/୮(ଇମିସ): ସାନୀୟ ସରକାରୀ ମହାବିତ୍ୟାକୟର ଏନ୍ସିସି ଶାଖା ପକ୍ଷରୁ 'ଆଜାତୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସତ' ଅବସରରେ 'ଫିଟ୍ ଇଞ୍ଚିଆ ଫ୍ରିଡମ୍ ରନ୍' ଜାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି। ସୂନ୍ଦରଗଡ଼ ବିଧାର୍ୟିକା କୃସ୍ତମ ଟେଟେ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ଏହାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ । ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଡ. ଲକିଚ ରଞ୍ଜନ ସାନ୍ଧୁ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବା ସହ ରାଉରକେଲା ନବମ ଓଡ଼ିଶା ବାଟାଲିୟନକୁ ସାଧୁବାଦ

ଜଣାଇଥିଲେ । ୫୦ରୁ ଅଧିକ ଏନ୍ସିସି କ୍ୟାଡେଟ୍ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟରୁ

ଚୌଡ଼ ଆରମ୍ଭ କରି ରଙ୍ଗାଢ଼ିପା, ହସ୍ପିଟାଳ ଛକ, ବିଏସ ହାଇସ୍କଲ,

ଡେଲିମାର୍ଜେଟ୍, ପୁରୁଣା ବସ୍ଷ୍ଟାଞ୍ଚ, ଡିଆର୍ଡିଏ ଛଜରେ ଦେଇ ପୁଣି

ମହାବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ଫେରିଥିଲେ । ବୌଡ଼ାଳିଙ୍କୁ ଟାଉନଥାନା ପୁଲିସ ଓ ଜିଲ୍ଲା ମୁଖ୍ୟ ଚିଜିତ୍ସା ଅଧିକାରୀ ସହଯୋଗ କରିଥିଲେ । କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ବିଭୂଡିଭୂଷଣ ସାହ୍ନ, ନିକ୍ଷାକେଶରୀ ସେଠୀ, ପ୍ରଭାକର ସେଠୀ, ସତ୍ୟଶୋଇନ ସୌରେନ, ପଦ୍ୱିନା ସ୍ଥନା, ଚଟିନୀ ପ୍ରିୟବର୍ଶିନୀ ପ୍ରଧାନ, ପ୍ରତାପତନ୍ଦ୍ର ତ୍ରିପାଠୀ, ପ୍ରତୀପ କୁମାର ଚହିଦାର, ଅଂଶୁମାନ ଲୋହାର, ସୁନୀତ କୁମାର ପଟେଲ, ଶ୍ରୀକାନ୍ତ ନାଏକ, ସୁବଳ ମହାନଦିଆ, ସର୍ଜୋଷ ମାଝୀ, ମାସିଦାସ ଚିର୍କୀ, ମହେନ୍ଦ୍ର ଓରାମ ପ୍ରମୁଖ ଭାଗ ନେଇଥିଲେ। ସମସ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଏନ୍ସିସି ଅଧିକାରୀ ଲେଫ୍ଟନାଞ୍ଜ ଆର୍ଯ୍ୟ ବିଭାସ କୁମାର ପରିଚାଳନା କରିଥିଲେ।



## ସରକାରୀ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟରେ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ ସ୍ୱାଧୀନ ଦୌଡ଼ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ



ସୁନ୍ଦରଗଡ଼,୨୭।୮ (କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ): ସ୍ଥାନୀୟ ସରକାରୀ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟର ଜାତୀୟ ସମର ଶିକ୍ଷାର୍ଥୀ ବାହିନୀ (ଏନସିସି) ଶାଖା ପକ୍ଷର ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ବର୍ଷ ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋସବ ପାଳନ ଅବସରରେ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ ସ୍ୱାଧୀନ ଦୌଡ଼ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି । ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ବିଧାୟିକା କୁସୁମ ଟେଟେ ପତାକା ଦେଖାଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଶୁଭାରୟ କରିଥିବା ବେଳେ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଡଃ.ଲଳିତ ରଞ୍ଜନ ସାହୁ ଏଭଳି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବା ସହ ନବମ ଓଡ଼ିଶା ବାଟାଲିୟନ ରାଉରକେଲାକୁ ସାଧୁବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ । ବହୁ ଜାତୀୟ ସମର ଶିକ୍ଷାର୍ଥୀ ବାହିନୀର ଛାଡ଼ିଛାତ୍ରୀ ସରକାରୀ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟର

ଦୌଡ଼ ଆରମ୍ଭ କରି ସହର ପରିକ୍ରମା କରିବା ପରେ ଡିଆରଡିଏ ଛକ ଦେଇ ପୁନଶ୍ଚ ସରକାରୀ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟରେ ପହଞ୍ଚିଥିଲେ । ଉକ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ବିଭୃତି ଭୂଷଣ ସାହୁ, ନିକୁଞ୍ଜ କେଶରୀ ସେଠୀ, ପୂଭାକର ସେଠୀ, ସତ୍ୟଶୋଭନ ସୋରେନ, ପଦ୍ରିନୀ ସୁନା, ତଟିନୀ ପ୍ରିୟଦର୍ଶିନୀ ପ୍ରଧାନ, ପ୍ରତାପ ଚନ୍ଦ୍ର ତ୍ରିପାଠୀ, ପ୍ରଦୀପ କୁମାର ବୋହିଦାର, ଅଂଶୁମାନ ଲୋହାର, ସୁନୀତ କୁମାର ପଟେଲ, ଶ୍ରୀକାନ୍ତ ନାଏକ, ସୁବଳ ମହାନନ୍ଦିଆ, ସନ୍ତୋଷ ମାଝୀ, ମାସିଦାସ ତିର୍କୀ, ମହେନ୍ଦ୍ର ଓରାମ ପ୍ରମୁଖ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ସମସ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଏନସିସି ଅଧିକାରୀ ଲେଫୁନେଷ୍ଟ ଆର୍ଯ୍ୟ ବିଭାସ କମାର ପରିଚାଳନା କରିଥଲେ ।

## ଅମୃତ ମହୋତ୍ୟବର ଗଣଦୌଡ଼ର ଶୁଭାରୟ କଲେ ବିଧାୟିକା





**ସୁନ୍ଦରଗତ ୨୬/୦୮ (ଖବର**)-୭୫ଟମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସକ୍ ଅମୃତ ମହୋହବ ଭାବେ ପାଳନ କରାଯାଉଛ । ଏହି ଅବସରରେ ଆଳି ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ସରକାରୀ ମହାବିଦ୍ୟାଳୟ ପରିସରରେ ଏନସିସି ୟୂନିଟ ପଷରୁ ଏକ ଗଣଦୌତକୁ ବିଧାୟିକା କୁଷୁମ ଟେଟେ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରୟ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଗଣଦୌତ ସହର ମଝିରେ ହୋଇ ଯାଇଥିଲା । ସୁରକ୍ଷାକୁ ଦୃଷିରେ ରଖି ପୋଲିସ ଓ ଆୟୁଲାନ୍ ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ଥିଲେ । ଆଳି ସକାଳେ ସ୍ୱର୍ଗୀୟ ଅମ୍ରିତଲାଲ ନାୟାରଙ୍କ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ପାଖରେ ବିଧାୟିକା ଦୀପ ପ୍ରକ୍ଳନ କରିଥିଲେ, ଏହି ସମୟରେ କଲେଜ ଅଧ୍ୟଷ ଡା.ଲଳିତ ରଞ୍ଜନ ପ୍ରଧାନ, ଏନସିସି ଲେଫ୍ନୀଷ ଆର୍ଯ୍ୟ ବିଭାସ କୁମାର, ଶ୍ରା ବି. ସାହୁ ପୁମୁଖ ଉପସ୍ଥିତ ରହି ଏହି ଗଣଦୌଡ଼ କୁ ସହଯୋଗ କରିଥିଲେ ।



PROGRAMME:GOVT. COLLEGE, SUNDARGARH			
SI.No.	Name		Date :
1.	Somrath Thokeup	Roll No	Signature
2.	San a li	BS(P)20-081	Somrath thatar
B	Seema Kissan	BS10120-082	Seema Kissan
a	Swagatika sa	as(1)20-053	graph &
7	Avion Cuman Pas	DS(P) 20-084	Awion Das
6	Preabeen MMZ	BS (P) 20-096	^
	Anspuman Darb	BS (P) 20-097	
7	Crouseau Atrafero	BS(P) 20-092	Frauer
~	Monale Teli	BS(P)20-095	Monali Teli
9,	Salva Nach	BS(1)70-085	Salvaralle
W	Sourar Birganthia	BSCP)20-106	Couras Birganshia.
	Syambar falsed	BS(P)20-125	Sciambar Kalsey
1.0	Amon phasad	Bs(7)20-129	Amon prasad
13	Aleach Dhurcea	BS(P)20-121	Akarh Dhurua
14	Silamban prasad	BS(P)20-125	Slambar Prasad
15	Gourav kumar Panda	BS(P)20-113	Coura ku Panda
16	Aman Kelsen	BS (P)20-124	Aman Kalsan
17	Rahul Padhan	BS(D)20-118	Rahul Padhan
18	Chandan Kumarsetty	BS(P)20-12	chandan Kumar Setty
	· ·	~	
$\rightarrow$			